eufondovi.hr transparent

Želite li primati informacije o natječajima i mogućnostima financiranja?
captcha 

 

Znakovi kvalitete (3/2018)


znakovi kvalitete 430x268Predmet Poziva
Poticanje kreativnosti i inovativnosti MSP-ova označavanjem kvalitetnih i prepoznatljivih hrvatskih proizvoda i usluga kroz pružanje potpore za ishođenje znaka kvalitete za proizvode, skupine proizvoda, odnosno jednu ili više usluga ili djelatnosti.

Svrha (cilj) Poziva
Primjenom znakova kvalitete pridonijeti aktivnostima MSP-ova da dokazom kvalitete, sigurnosti i pouzdanosti svojih proizvoda i usluga te povećanjem njihove prepoznatljivosti na tržištu osiguraju preduvjete za povećanje prihoda od prodaje, izvoza i ukupne konkurentnosti. Povećana primjena znakova kvalitete doprinijet će promociji i stvaranju dodane vrijednosti za vrhunske hrvatske proizvode i usluge i stvaranju hrvatskog identiteta na zajedničkom i svjetskom tržištu.

Korisnici
•mikro, mala ili srednja poduzeća (1-249 zaposlenih) registrirana za obavljanje gospodarske djelatnosti najmanje u godini predaje projekta

Iznos i intenzitet potpore
Iznos vaučera: do 75.000 kuna
Maksimalni intenzitet potpore: 100%.

Prihvatljive aktivnosti
Ishođenje sljedećih znakova kvalitete od strane Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore:
•„Hrvatska kvaliteta“
•„Izvorno hrvatsko“
•„Tradicijski obrti“
•„Umjetnički obrti“
Prihvatljivi su troškovi zahtjeva za izdavanje znaka kvalitete i naknade za pravo uporabe znaka u prvom razdoblju korištenja (ako je primjenjivo).

Rok za prijavu
Natječaj se očekuje u ožujku 2018. godine