Ulaganja u proizvodnju povrća u zaštićenim prostorima – plastenicima

eufondovi.hr


Pojedinačne potpore do 150.000 eura
 

Prijave od 15. veljače 2021.
  

EUfondovi.hr
Za poljoprivredna gospodarstva i proizvođačke organizacije koja žele ulagati u proizvodnju povrća u zaštićenim prostorima – plastenicima osigurana su bespovratna sredstva iz mjere 4.1.1. ukupne vrijednosti 150.000.000,00 kuna.


Prihvatljivi korisnici i ekonomska veličina PG-a

Prihvatljivi korisnici sredstava su pravne i fizičke osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika prije 2. prosinca 2019. godine, mladi poljoprivrednici koji su zahtjev za upis u Upisnik poljoprivrednika podnijeli prije objave nacrta Natječaja na e-savjetovanju (prije 2. prosinca 2020. godine) te proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija za sektor relevantan za ovaj Natječaj.

Prijavitelj (izuzev proizvođačkih organizacija) mora dokazati ekonomsku veličinu poljoprivrednog gospodarstva između 6.000 EUR i 250.000 EUR.


Visina i intenzitet potpore

Najniža visina javne potpore po projektu iznosi 5.000 EUR.

Najviša visina javne potpore po projektu iznosi 150.000 EUR.

Razina potpore:

- do 50% od ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Intenzitet potpore može se uvećati za dodatnih 20% u sljedećim slučajevima:
  • ulaganje provodi mladi poljoprivrednik
  • ulaganje se odvija u planinskom području, području sa značajnim prirodnim ograničenjima ili ostalim područjima s posebnim ograničenjima
  • ulaganje se provodi kao zajednički projekt
- najveći intenzitet kombinirane potpore ne smije biti veći od 70% od ukupno prihvatljivih troškova projekta.


Prihvatljive aktvnosti i troškovi
 

Dozvoljene (prihvatljive) aktivnosti za ovu mjeru su:
  • građenje visokih tunela za proizvodnju na tlu – konstrukcija i pokrovni materijal, montaža
  • građenje zaštićenog prostora – plastenika za uzgoj na tlu, hidroponski uzgoj i za uzgoj presadnica – konstrukcija i pokrovni materijal, montaža
  • opremanje visokih tunela za proizvodnju na tlu – oprema za navodnjavanje
  • opremanje zaštićenog prostora – plastenika za uzgoj na tlu, hidroponski uzgoj i za uzgoj presadnica – oprema za grijanje, oprema za zasjenjivanje – energetske zavjese, oprema za navodnjavanje i fertirigaciju s kontrolom klime, oprema za polaganje presadnica i sadnju, stolovi (pomični)
  • kupnja zemljišta radi realizacije projekta (do 10% vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova projekta, bez općih troškova)
  • opći troškovi – troškovi pripreme poslovnog plana, troškovi pripreme dokumentacije, troškovi projektno – tehničke dokumentacije, geodetskih podloga, elaborata i trošak nadzora
 

Prijave se podnose od 15. veljače 2021. do 30. travnja 2021. godine.
 

Više o natječaju COVID-19 za obrtna sredstva možete pronaći ovdje.  
 
Više informacija o ostalim natječajima možete pronaći ovdje ili nas možete kontaktirati na brojeve telefona 01 5806 307 i 01 5806 308.

Za dodatne informacije te kvalitetnu i pravovremenu pripremu projekata, već 10 godina, stojimo vam na raspolaganju.
Robert Ravenšćak, mag. oec.

Vaš savjetnik

Robert Ravenšćak mag.oec.


www.ravecon.hr / www.eufondovi.hr
___________________________________________________________________
Ovaj newsletter poslan je na Vašu e-mail adresu u ime pošiljatelja Ravecon d.o.o., a temelji se na podacima dobivenim prijavom na web-stranice ili edukativna događanja, korištenjem web-aplikacija u vlasništvu tvrtke Ravecon, na temelju prethodnog poslovanja s tvrtkom ili smo Vašu e-mail adresu pronašli kao javno dostupnu na internetu. Sukladno GDPR odredbi poštujemo vašu privatnost, te u svako doba možete odustati od primanja naših obavijesti putem linka na kraju obavijesti.
 - - -
Ne želite primati obavijesti? Odjavite se.